Kuchaři-číšníci se ponořili do světa Poke.
Žáci učebního oboru Kuchař-číšník se v tomto týdnu zúčastnili kurzu havajské kuchyně Poke, který pro ně uspořádala restaurace KAUAI poke bowl. Během kurzu se žáci seznámili s historií a základy Poke, populárního havajského pokrmu skládajícího se z marinovaných rybích kostek, rýže a pestré směsi zeleniny a dalších ingrediencí.
Pod vedením majitele restaurace z Kauai poke bowl si žáci vyzkoušeli přípravu Poke bowl od začátku do konce. Naučili se marinovat ryby v různých omáčkách, připravovat sushi rýži a kombinovat různé druhy zeleniny a ovoce tak, aby vytvořili chuťově vyvážené a atraktivní Poke misky.
Kurz byl pro žáky skvělou příležitostí, jak si rozšířit své kuchařské dovednosti a seznámit se s netradiční kuchyní. Mnozí z nich ocenili kreativitu a variabilitu Poke, která jim dává prostor pro vlastní fantazii a experimentování.
Díky tomuto kurzu se žáci zařadili mezi další nadšence Poke v České republice a pomohli tak rozšířit popularitu tohoto zdravého a chutného pokrmu. Děkujeme restauraci Kauai Poke Liberec za cenný vzdělávací program!
Osvědčení o systému zajišťování kvality v organizaci v souladu ISO9001:2008