Provoz školní jídelny od 1. září
Tyto pokyny jsou zpracovány v návaznosti na manuál k provozu škol a školských zařízení ve školním roce 2021/2022 vydaných MŠMT.
Při stravování ve školní jídelně od 1.9.2021 bude třeba ve zvýšené míře dodržovat základní hygienická pravidla. Žádáme strávníky, aby dbali na důkladné mytí popř. dezinfekci rukou před odebráním stravy a řídili se pokyny zaměstnanců ŠJ.
Při provozu školního stravování je nezbytné dodržet následující:
o rozestupy 1,5 metru mezi jednotlivými stoly,
o maximální počet osob u jednoho stolu je omezen na 6 osoby,
o ve školní jídelně nemůže být současně více osob, než je míst k sezení (mohou s tedy tvořit fronty),
o ve školní jídelně se mohou prezenčně stravovat pouze žáci v prezenční výuce a zaměstnanci školy přítomní na pracovišti,
o cizí strávníci mohou odebrat jídlo v jídlonosičích v době od 11:00 do 11:20 hod.,
o organizační opatření při čekání na výdej stravy a konzumaci stravy budou upraveny tak, aby co nejméně docházelo k prolínání žáků z různých tříd /skupin /oddělení.
o žáci mají v době povinné distanční výuky (pokud bude vyhlášena) nárok na dotovaný oběd,
o žáci i zaměstnanci školy mají povinnost v prostorách školní jídelny nosit roušky, s výjimkou doby konzumace stravy,
Osvědčení o systému zajišťování kvality v organizaci v souladu ISO9001:2008